Actief voor en in de natuur

Arrangementen
Wil je een keer meelopen met een van onze herders? Of ben je op zoek naar een bijzonder uitje voor je familie, vriendenclub of voor een kinderfeestje? Dat kan! Het is een bijzondere ervaring om met onze schapen door het gebied te lopen. 

Cateringmogelijkheden op de boerderij
Zowel voor, tijdens als na de activiteiten kunnen wij op de boerderij allerlei vormen van catering aanbieden. We werken samen met een cateringbedrijf, een keurslager en een bakker uit onze streek. Van een kopje koffie, een boerenlunch, een BBQ tot diverse buffetten kunnen wij op deze dag voor u verzorgen.

Educatielessen
Ben je leerkracht in het primair onderwijs en heb je interesse in educatielessen voor de kinderen? Ook voor hen hebben we een superleuk en leerzaam programma!  

Wil je meer weten? Neem contact met ons op via:
info@schaapskuddemiddendelfland.nl

Bedrijven bieden we de volgende mogelijkheden:
1. Teambuilding
Teambuilding start met een korte introductie over schapen hoeden met de hond. Dan gaan de deelnemers zelf aan de slag: de schapen moeten zonder hulp van herder en hond rustig worden verplaatst. Gaat dit goed, dan worden de opdrachten moeilijker. Afspraken maken en goed samenwerken is een vereiste.
Heb je een grote groep? Dan wordt het programma uitgebreid met outdoor teambuildingsopdrachten uitgevoerd door een outdoorbedrijf. Na een korte pauze wordt er gewisseld.

2. Cursus communicatie
In tegenstelling tot teambuilding ontvangen de deelnemers bij de cursus communicatie weinig tot geen informatie. De groep wordt geconfronteerd om een probleem op te lossen zonder enige voorkennis. Het team zal dus zelf met oplossingen moeten komen, overleggen met elkaar, consensus moeten vinden en daarna het plan (of plannen) gezamenlijk uitvoeren.
De herder observeert en geeft feedback tijdens en na de handelingen. Hij (of de hond) zorgt tevens voor het welzijn van de dieren en zal indien nodig een interventie moeten maken. Indien het bedrijf dit wenselijk vindt kan deze dag ook in samenwerking met een bedrijfsdeskundige of eigen HR-functionaris van het bedrijf aangeboden worden.

3. Schapenhoeden op uw eigen locatie
Een koppel schapen staat op een weiland/groot grasveld bij uw bedrijf. De herder ontvangt de deelnemers en vertelt over de samenwerking tussen de hond (border collie) en de herder. Een korte demo volgt. De deelnemers kijken naar dit fascinerend schouwspel en luisteren goed naar de commando’s, want hierna gaat de hond aan de kant en zullen de deelnemers in groepjes de schapen een bepaald parkoers moeten laten afleggen. Communicatie, overleg en visie zijn belangrijke onderdelen van deze workshop. Tijdsduur circa 60 minuten.

Ook voor deze workshops en cursussen geldt dat we catering kunnen verzorgen op de Adrianushoeve.

Voor informatie mail ons : info@schaapskuddemiddendelfland.nl