Actief voor en in de natuur

klik hier voor informatie over onze zondag openstelling.

Zondag 3 december

 Workshop wilgen knotten, kampvuur en erwtensoep!

Knotwilgen zijn een van de kenmerkende natuurelementen in het prachtige Midden Delfland. Tussen november en maart is het tijd om deze bomen te knotten, een activiteit waarbij je het vanzelf warm krijgt op een koude winterdag.
Wil je meer weten over dit werk in de polder of gewoon eens lekker buiten aan de slag gaan? Kom op zondag 3 december om 13.00u naar boerderij de Adrianushoeve.
Onder leiding van de knotploeg van schaapskudde Vockestaert krijg je antwoord op vragen als: waarom moeten de wilgen geknot worden, hoe moet je knotten en wat doen we met de geknotte takken.
Daarna gaan we de polder in om zelf aan het werk te gaan.
Aan het eind van de middag als de klus geklaard is, maken we een groot kampvuur, we warmen de erwtensoep op, de schapen komen nieuwsgierig om een hoekje kijken en misschien wordt er bij het kampvuur nog een verhaal verteld.


Heb je na deze dag interesse om dit werk vaker te doen? Er zijn vier knotploegen actief in Midden-Delfland. Info is op deze dag verkrijgbaar.
Kosten voor deze middag €5,-
Trek werkkleding en stevige schoenen of laarzen aan.
Adres: Adrianushoeve Woudweg 26 in Schiedam.
Bij voorkeur van te voren inschrijven via: info@lexthoen.nl.
Maar je kunt ook aansluiten op de dag zelf.
Er is beperkt parkeren, dus kom op de fiets.


>  Sheeplighting Lichtjesfeest        16 december  17.00 uur        Gewijzigde datum!!

Op zaterdag 16 december organiseren wij ons jaarlijkse Sheeplighting. Met onze lichtjeswandeling wandelen wij met de schapen door de polder. Weer een prachtig gezicht. Kom allemaal langs en neem je eigen lampion mee.

Sheeplighting 2023

NIEUWE DATUM - NIEUW PROGRAMMA
Op zaterdag 16 december organiseert de Schaapskudde Vockestaert Midden-Delfland weer Sheeplighting” oftwel “een lichtjeswandeling met schapen”.


En dit jaar met een nieuw programma!
We verzamelen ons om 17.00 u in de buurt van de oprijlaan van onze boerderij, bij de kruising van de Woudweg en het fietspad van de Vroonweerseweg. Vanaf de boerderij zal de schaapskudde als een wolk van lichtjes richting dit punt lopen. Een niet te missen schouwspel.
Daarna volgen ze een route door de donkere polder waarbij we de kudde via het fietspad kunnen volgen en genieten van het schitterende zicht op de bewegende lichtjes. Kijk hoe de herder, ook in het donker, zijn kudde door het landschap dirigeert. Natuurlijk heb je zelf ook een lantaarn of lampion bij je om je weg te vinden.
Na een klein uur keren we om en lopen terug naar de boerderij. Hier staat de warme chocomelk en koffie klaar en kunnen we nog even van de schapen genieten.
Let op: dit evenement stond eerst gepland op 23 december.
Er is ter plekke weinig parkeergelegenheid, dus kom lopend of op de fiets.


E-mailen