Actief voor en in de natuur

Alle activiteiten zijn onder voorbehoud van de dan geldende Coronamaatregelen!


Boerenoogstfeest                 Zaterdag 8 oktober      12.00 - 16.30 uur


Zaterdagmiddag 8 oktober is het Boerenoogstfeest, met als thema “Midden-Delfland – een groen bewaard geheim”. Zet deze dag alvast in je agenda en houd onze websites en Facebook in de gaten voor meer informatie!

De organisatie is in vertrouwde handen van Agrarische Natuurvereniging Vockestaert, de Midden-Delfland Vereniging en St. Schaapskudde Vockestaert.

Er zijn verschillende activiteiten voor kinderen, op het terras is wat lekkers te krijgen en er is sfeervolle muziek. Ook een ambachtelijk markt met streekproducten ontbreekt niet (neem daarvoor zoveel mogelijk contant geld mee) en er zijn demonstratie schapen drijven. Vergeet vooral niet om een kijkje te in het museum van oude (agrarische) gereedschappen en gebruiksvoorwerpen. Bij de informatiekramen liggen o.a. handige (gratis) fiets- en wandelroutes klaar om mee te nemen voor bijv. de herfstvakantie.

Iedereen is tussen 12.00 en 16.30 uur van harte welkom bij de Adrianushoeve (Woudweg 26, Schiedam). Kom zo veel mogelijk op de fiets, de toegang is gratis!

 Let op >>>  Harreweg Sinds half augustus is de Harreweg grotendeels afgesloten in het kader van werkzaamheden in Schiedam-Noord. De organisatoren van het Boerenoogstfeest onderzoeken de eventuele gevolgen voor de bereikbaarheid van de Adrianushoeve. Houd websites en Facebook in de gaten voor meer informatie.<<<


Het Boerenoogstfeest wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, gemeente Midden-Delfland, Loswal “De Bonnen” en Fonds Schiedam/Vlaardingen.


>  Sheeplighting            Zaterdag 17 december     17.00 uur

Op deze avond loopt de schaapskudde versiert met lichtjes in het donker. Je ziet een prachtig lint van lampjes en door de beweging van de schapen wordt dit alleen maar mooier. Neem zelf je lantaarn of lampion mee. Kom genieten van Sheeplighting en neem papa, mama, opa en oma mee.

De route is nu gepland langs de Kasteelweg in Schiedam. Dit kan nog veranderen>

E-mailen